• Hans begon zijn opleiding aan de Vakschool Edelsmeden Amsterdam in 1985
  • in 1987 genomineerd voor het Nationaal Diamant Concours (rever broche)
  • in 1988 genomineerd voor de Diamond International Award (armband)
  • in 1989 behaalde hij zijn vakbekwaamheid voor het goud en zilvermidsbedrijfen
  • in 1990 voegde hij nog de specialisatie ‘zilversmeden’ aan toe.

Tijdens zijn opleiding werkt hij bij Edelyn, goudsmederij te Purmerend. Als Hans zijn opleiding heeft afgerond, organiseert hij zelf een stage bij de zilversmid Brian Füller in Londen. Van eind 1992 tot 1995 werkt hij bij Robert Pieter Alofsen Jewellery & Design in Haarlem.

In de periode 1996 tot 2008 is Hans gaan samenwonen, verhuisd en krijgt hij met zijn vriendin 2 kinderen. Naast het edelesmeden en ontwerpen thuis werkt hij part-time in een andere branche. En zoals dat gaat met een jong gezin, de tijd vliegt. De vriendin van Hans richt in 2004 de Stichting Rijk Herinneren op. Hans doet de uitvoerende taken zoals fotoscannen, retoucheren en websitebouw. Daarnaast volgen er nog een paar verbouwingen in huis, die Hans zelf uitvoert.

Stichting Rijk Herinneren zie:  www.rijkherinneren.nl

reverSpeld3

Vanaf ongeveer 2008 pakt Hans de draad van het edelsmeden weer op. Door zelfstudie leert hij hoe te ontwerpen met het 3d ontwerp programma Rhino 3D. Dit levert nieuwe productie- en presentatiemogenlijkheden op. Hij bouwt een atelier zodat het smeden niet meer op de zolder hoeft te gebeuren.

Hans richt zich zoveel als hij kan op het ontwerpen en edelsmeden. In opdracht van klanten maakt hij verschillende soorten sieraden. Er word gewerkt aan een eigen collectie sieraden en sierobjecten. In zijn ontwerpen streeft hij naar eenvoud, samenhang, vloeiende lijnen die de 3-dimensionaliteit benadrukken. Als het ware kleine sculpturen.