Hans Jonker

Hans Jonker

ontwerper

Op zoek naar een mooi sieraad om kado te doen of om je zelf eens te verwennen? Of zoek je iets anders kunstzinnig gedesigned? Bij Joviart vind je sieraden en gebruiksvoorwerpen als bijvoorbeeld een lamp, een tandenstokerdoosje of 3d-geprinte Hartjesring. Ook kleine oplages voor bijvoorbeeld een relatiegeschenk zijn goed mogelijk.

Ik zal mij even voorstellen mijn naam is Hans Jonker. Ik ontwerp allerlei producten en maak deze grotendeels zelf. In mijn ontwerpen streef ik naar eenvoud, samenhang, vloeiende lijnen die de 3-dimensionaliteit benadrukken. Zodat de producten als het ware kleine sculpturen worden. Ik vind het een heerlijke uitdaging om sieraden of andere objecten te creëren die er driedementionaal en dus aan alle kanten aantrekkelijk uit zien.

Ik ben op de Vakschool Edelsmeden Amsterdam opgeleid tot  goudsmid en zilversmid. Tijdens deze opleiding had ik de smaak goed te pakken. Wat kleine successen geboekt met schoolwedstrijden en bij het Diamond international Award en Nationaal Diamand concours nominaties binnen gesleept.

Na de opleiding een jaar in Londen een zelf gecreeerde stage gelopen bij een zilversmid. Ook cursussen boetseren naar model en mallen maken hebben een bijdrage geleverd aan mijn ontwikkeling als createur. Met in de laatste 8 jaar de toevoeging van 3D ontwerpen op de computer waar dan goed met een 3D printer de creaties verschijnen.

Het is mijn streven is om zo duurzaam mogelijk te werken. En waar mogelijk word zoveel mogelijk gerecycled.